Sistemul de injecţie Pompă Dϋsă

reparatii-injectoare-pompe-duze

Injector pompă dϋză

Unitate de injecție motor Scania

1. Dϋză de injecție

2. Ac dϋză

3. Arc dϋză

4. Cameră de înaltă presiune

5. Pistonul pompei

6. Corpul pistonului

7. Arc de retur

8. Atașament de control al brațului oscilant la arborele cu came

9. Valvă solenoidă

10. Scaunul valvei

11.Linie de alimentare combustibil

12. Conductă de retur în cazul în care valva solenoidă este în poziție de repaus (supapa de retur este deschisă)

13. Conductă de injecție cu combustibil  dacă supapa solenoidă este prevăzută cu comutator de impulsuri (supapa de retur este închisă)

 

Sistem unitar de injecție

Sistemele unitare de injecție (SUI) sunt situate în cilindrii individuali. Elesunt conduse de arborele cu came al motorului printr-o cama suplimentară de injecție.

Elementul individual al pompei și dϋza sunt grupate într-o singură unitate. Fiecare SUI este echipat cu o supapă solenoid cu acțiune rapidă. O unitate de control electronic cu un sistem de mapare specific activează această supapă și, astfel, determină începerea procesului de injecție și durata acestuia.

Marele avantaj al SUI este că toate liniile de înaltă presiune sunt eliminate. In zilele noastre, presiuni de până la 1800 bari pot fi generate în unitatea situată direct în chiulasa; în viitor, va fi posibilă o presiune de peste 2000 de bari.

În cazul camioanelor Scania, există presiuni de injecție semnificativ mai mari asupra sistemului de injecție de înaltă presiune. Aici, electrovalve dispuse individual controlează procesul de injecție și durata procesului  pentru fiecare SUI linii de presiune a combustibilului suplimentare.

Injectoarele sistemului de înaltă presiune funcționează cu presiunide aprox. 2400 bari. Presiunile ridicate de injecție și control electronic precis permite o reducere semnificativăa emisiilor poluante.

 

Sistem unitar al pompei (SUP)

Acest sistem are, de asemenea, un modul de injecție separat pentru fiecare cilindru al motorului. O linie scurtă de înaltă presiune conectează fiecare pompă în parte cu dϋza corespunzătoare.

Sistemul de control, sistemul de acționare și presiunea maximă a SUP corespund cu cele ale SUI. Cu toate acestea, separarea spațială a pompei și elementul de injecție al SUP oferă un spațiu  mai mare pentru construcția motorului.

Posibile domenii de aplicare pentru sistemul unitar de injecție (SUI) și  sistemul unitar al pompei  (SUP)  sunt autoturismele și motoarele de vehicule utilitare cu o putere maximă pe cilindru  de 70 kW și presiunile de injecție de până la 1800 bari.

Sistemele unitare de injecție sunt utilizate, de exemplu, de Scania si Volvo pentru motoarele vehiculelor comerciale cu debit între 9 și 16 de litri.

Exemple de implementare a sistemului unitar al pompei sunt motoarele V6 și V8 cu debit de  11,9 sau 15,9 litri în seriile masive de Mercedes-Benz, precum și la motoarele Mack, cu debit de 12 de litri în seriile masive Renault.